Aanstellingskeuringen

unnamedEen aanstellingskeuring is een medisch onderzoek dat wordt gedaan om de medische geschiktheid van de sollicitant voor het vervullen van een functie te onderzoeken.

Aanstellingskeuringen mogen slechts in die gevallen worden uitgevoerd waarin aan de functie bijzondere eisen op het punt van medische geschiktheid moeten worden gesteld. Dat is het geval als er bij de uitvoering van de functie sprake is van risico’s voor de gezondheid en veiligheid van de werknemer of van derden die niet met gangbare maatregelen kunnen worden gereduceerd.

Het SGC Den Haag is gespecialiseerd in aanstellingskeuringen van bijzondere beroepsgroepen.

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag heeft, naast algemene keuringsexpertise, jarenlange ervaring met sportmedische begeleiding van specialistische beroepsgroepen en heeft kennis van de specifieke arbeidsomstandigheden en daaraan verbonden gezondheids- en veiligheidsrisico’s. Naast deze kennis is er uitgebreide ervaring met het verrichten van specialistische “maatwerk” keuringen waarbij specifieke sportgeneeskundige expertise wordt toegepast. Hierbij zijn de inhoud en toetsingcriteria van de keuring aangepast aan de specifieke functie-eisen.

De aanstellingskeuring vormt een goede basis voor de inhoud van het periodiek sportmedisch onderzoek.


                                      

 
Deel deze pagina met anderen...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone