Sportmedische begeleiding

Topsport begeleiding

imageHet Sportgeneeskundig Centrum Den Haag is gespecialisseerd in topsport begeleiding.

Zo heeft het Nederlands elftal Hockey Heren jaren onder begeleiding gestaan en heeft het Sportgeneeskundig Centrum zitting in de medische commissie van de KNHB.

Het SGC Den Haag is betrokken geweest bij de medische begeleiding van de volgende Olympische spelen: Nagano 1998, Sydney 2000, Athene 2004, Beiijng 2008, Londen 2012 en Sochii 2014.

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag heeft zitting in het Olympisch Medisch Panel van NOC.NSF. Dit panel houdt zich bezig met advisering aan de Nederlandse topsport en kennisontwikkeling op specifieke sportmedische thema’s (zoals sportmedische zorg, conditie- en krachttraining, voeding).

Daarnaast is het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag verantwoordelijk voor de medische begeleding vanTeam LottoNl-Jumbo en van de Nederlandse Ski Vereniging.

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding over een langere periode (bijvoorbeeld een jaar) is een combinatie van consulten en advisering.

Aan de hand van het wedstrijdschema en de doelstellingen voor het seizoen wordt met u een specifiek pakket samengesteld.

Bijvoorbeeld inspanningstesten, bijhouden logboek. consulten bij blessures, specifieke krachttraining, trainings- en voedingsadvisering, mentale training etc.

Ideaal is een goed op elkaar afgestemd begeleidingsteam van onder andere sportarts, (sport)fysiotherapeut, diëtist, inspanningsfysioloog en eventueel sportpsycholoog. Nauwe samenwerking met de trainer geeft de beste garanties op resultaat.

Verenigingsbegeleiding

Goede en snelle opvang bij blessures en algehele begeleiding van sporters naar het, op verantwoorde en veilige wijze, bereiken van hogere prestaties staan voorop.

Begeleiding van verenigingen vergroot de toegankelijkheid van deze sportmedische voorzieningen. Hierdoor wordt de duur van blessures verkort en worden nieuwe blessures voorkomen.

Het pakket kan bestaan uit telefonische spreekuren voor de sportmasseur van de vereniging, testavonden, consulten bij blessures, inspanningstesten, sportkeuringen, voorlichtingsavonden etc.

Evenementenbegeleiding

Goede sportmedische begeleiding is van groot belang.

Het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag kan ook bij evenementen zorg dragen voor de coördinatie van het totale sportmedische team.

Zo heeft het Sportgeneeskundig Centrum Den Haag de medische zorg van het WK Hockey 2014 gecoördineerd.

10

Deel deze pagina met anderen...
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone